Wandelroutes

Tussen Eindhoven en Nuenen ligt de buurtschap Opwetten. Tijdens deze gemakkelijke en waterrijke wandeling wandelt u over veldwegen naar de Dommel en dan komt u bij het prachtige Kasteel Eckart met mooi park. Dan struint u geruime tijd over voetpaadjes langs de meanderende Dommel en dan bereikt u de Karpendonkse Plas, hier staan veel zitbanken. U wandelt een flink stuk om het meer heen en dan struint u geruime tijd over leuke bospaadjes. Via een veldweg en graspad komt u weer bij de watermolen waar het mooie terras lonkt. Ook binnen is het heel gezellig. Neem voor onderweg zelf proviand mee, er staan genoeg zitbanken. Na 6,7 km is een zitbank aan de Dommel, een genietplekje! U kunt in de winter ook starten op de wandelparkeerplaats aan de Sumatralaan in Eindhoven en dan fijn pauzeren bij de watermolen. U kunt deze route vragen bij de bar of bekijken via de app 'wandelgids limburg' route: 1273.

Diverse wandelroutes

Bij ons in het Klothuis ( ons gezellige winkeltje) zijn diverse kaarten met wandelroutes te koop. Loop rustig binnen en snuffel lekker rond. Ook na uw wandeling kunt u hier prima terecht voor een lekker drankje of een verfrissend ijsje van de Stoerderij. Roomijs gemaakt van de melk van Waterbuffels!

Fietscafe

Een verfrissend biertje na een lange fietstocht of tussendoor een heerlijk hapje eten? Plan je route en kom een pauze houden bij De Watermolen. 

Zuil 14 van de fiets- en wandelroute ‘Op pad met Vincent’ staat bij de watermolen. De route van in totaal 17 zuilen leidt je door het openluchtmuseum Nuenen, waar Van Gogh 130 jaar geleden woonde en werkte. Deze en andere wandel- en fietsroutes zijn verkrijgbaar bij het Vincentre (tevens VVV-kantoor) aan de Berg 29 in het centrum van Nuenen.